Datum: 21 september 2019

Tijd: 14.30

Locatie: Yildirim Beyazit Moskee - Het Zwin 11, 4335 XT Middelburg

Middelburg

Walk of Peace

De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen.

Datum: 21 september 2019
Inloop: 14.00 uur (mededelingen en instructies over de vredeswandeling)
Starttijd:
14.30 uur
Startplaats: Yildirim Beyazit Moskee
Eindpunt: Yildirim Beyazit Moskee
Lengte route: 5,5 km
Te lopen route: Klik hier
Kosten voor deelname:
geen
Opgave: niet nodig, maar kan evt via WalkofPeace@ZeelandNet.nl

Als we naar de wereld om ons heen kijken lijkt vreedzaam samenleven zo ingewikkeld. Dichtbij huis, als het gaat om de vele discussies en tegenstellingen over vluchtelingen en mensen die een beetje anders zijn, verder weg als het gaat om meedogenloos geweld en wrede oorlogen. Vredesbeweging PAX en de Raad van Kerken in Nederland ervaren echter ook, dat vreedzaam samenleven op zoveel plekken gebeurt en heel goed kan.

Graag willen we dit laten zien en zoveel mogelijk mensen hier deelgenoot van maken via de Walk of Peace.
We kiezen voor het simpelste dat mensen kunnen doen: samen lopen. We lopen samen met anderen, met wie we veel meer gemeen hebben dan dat we ervan verschillen. We verbinden ons met vrede en met elkaar en geven daarmee gehoor aan de oproep van de Wereldraad van Kerken tot een pelgrimage voor vrede en gerechtigheid. Geen belangrijke religie zonder pelgrims, geen verandering in de wereld zonder dat mensen samen in de benen komen.

Kijk hier een inspiratiefilmpje

Categorieën: