Op zaterdag 24 september wordt weer een landelijke open AZC dag georganiseerd (Landelijke Burendag). Verschillende opvanglocaties in het hele land, waaronder in Vlissingen en Middelburg, openen dan hun deuren. Ieder asielzoekerscentrum heeft zijn eigen programma. Het doel van de dag is het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen door ontmoeting tussen de azc-bewoners en Nederlanders.

Open AZC dag is een gezamenlijk initiatief van VluchtelingenWerk Nederland, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (coa) en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Omdat Burendag een dag is waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt, grijpen wij dit moment graag aan om aandacht te vragen voor de (bewoners van het) asielzoekerscentra.

COA locatie Vlissingen

COA locatie Middelburg

Meer informatie vind u op de websites van de verschillende organen:

Vluchtelingenwerk Nederland

COA Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Categorie├źn: Nieuws