Een vrijdenkster, in ‘t Toorenvliedt labyrint

Wat is mijn en uw missie? Daarmee eindigde ik vorige keer mijn column voor de zomervakantie.

De zomeractiviteiten in Park Toorenvliedt met o.a. slagbal, Yoga, dans voorstelling, rondleiding met IVN gids. Picknicken van o.a. ontmoetingskerk en gezinnen, pokemon spel alsook reünie van Zand-Stromenwijk bewoners, jeu de boules toernooi, voetbaltraining., onderhoud van het Labyrint. Kortom volop activiteiten. Het Toorenvliedt huis staat nu officieel voor € 750.000 te koop. Edwin Mijnsbergen, wijzijndestad heeft 7 september een reportage gemaakt. Zie link

Dat er vele interessante bewoners en personen zijn, is een boeiend gegeven en zeker wanneer ik er van uit ga dat een ieder, een eigen talent heeft! Daarom een afspraak bij het Toorenvliedt Labyrint met Nicole! “Dat is wel iets om iedere dag te doen, ontspanning in het nu, kunnen toelaten”; vertelde Nicole me, nadat ze het labyrint heeft gelopen.” Het Toorenvliedt buitenhuis als uitvaartcentrum, is óók wel een mooie toekomst bestemming om over te dromen”, vindt ze. Fijn en zinvol om Nicole van Luijk-Duivenvoorde op een morgen in hét Toorenvliedt labyrint, tijdens de vredesweek, gedurende 15-23 september te spreken na het Labyrint lopen. Dit jaar kwam ik haar tegen tijdens de voorbereiding van deze vredesweek! Haar rust, netwerkkennis, sociale mediavaardigheden alsook de kernachtigheid om zaken duidelijk onder woorden te brengen vielen daarbij op. Ook haar uitnodigende bescheidenheid, hartelijkheid en extra bijzonder dat ze ook in ‘t Zand-Stromenwijk woont. Ze ging in op de uitnodiging van het lopen van het Toorenvliedt labyrint want dat kon ze goed inpassen in haar vrije week, speciaal genomen i.v.m. deze vredesweek. In mijn vorige zomer column geschreven over welke missie Robin van den Bor had en met de uitnodiging aan de lezer om na te denken over welke missie u hééft. Nicole, wil nu over haar missie vertellen na het lopen van het Toorenvliedt labyrint. Wat Nicole me vertelde, heb ik later samenvattend teruggevonden op haar werk website. Haar missie is zoals ze me vertelde is, om er helemaal te kunnen zijn voor mensen.

Ze vertelt tijdens ons gesprek dat ze veel energie heeft en dat ze ook tropenjaren heeft gedraaid als alleenstaande moeder. Nu woont ze alweer enige tijd met man Willem met hun gezin met 3 kinderen op de Oude Koudekerkseweg. Haar moeder woont 2 huizen verder en ze heeft zich regelmatig afgevraagd, waar ze haar energie vandaan haalt! Nicole vertelt over haar levensbeschouwing vanuit haar eigenwaarde en zelfvertrouwen wat ze heeft ontwikkeld en vanuit liefde wat ze heeft mogen ervaren dat ze er mag zijn. Daarbij ook mede geïnspireerd door haar oma waarmee ze als jong meisje veel wandelde in Park Toorenvliedt. Vervolgens vertelt ze dat ze haar levensbeschouwing/geloof ontwikkeld heeft via verschillende levenservaringen in binnen en buitenland belevingen, naar een betrokken vrijdenkster waarbij voor haar Jezus een belangrijke inspiratiebron is geworden. Wanneer ik de naam Nicole op zoek naar de betekenis ervan zie ik dat, Nicole, een voornaam is voor een meisje. Het is de vrouwelijke vorm van Nicolaas. Deze naam Nicolaas is afgeleid van het Griekse nikè, wat “overwinning” betekent en laos, wat “volk” betekent. De naam betekent dus zoveel als “overwinnaar bij het volk”. Nicole is ook een Franse meisjesnaam. Het betekent “geliefd bij mensen”. Een mooie betekenisvolle naam voor haar, om vanuit een respectabele houding voor mensen en als vrijdenkster te luisteren naar mensen en ze daarbij tot hun recht te laten komen. Waardevol en fijn om met haar kennis te maken en waardevol als bewoonster in ‘t Zand-Stromenwijk en ook nieuw lid in de verkeerswerkgroep ‘t Zand-Stromenwijk. Een toepasselijke droom, van een vrijdenkster, het Toorenvliedt huis als uitvaartcentrum! Wat betekent onze eigen namen en welke waarde heeft dit voor ons en waar dromen wij van? Een inspirerende wintertijd en jaarwisseling toegewenst.

December, 2018, Piet de Bruin

Categorieën: Column