Datum: 22 september 2019

Tijd: 19.30

Locatie: Doopsgezinde Kerk (Mennonite) - Lange Noordstraat 62, 4331 CE Middelburg

Middelburg

Oecumenische Vredesviering op zondag 22 september 2019 om 19.30 uur

Met medewerking van:
Humanistisch Verbond , Chantal Minnaard, Roseline van Luijk, Ingrid Borger, Moluks Koor ‘Sion’ 

Sinds de jaren 60 wordt er in Nederland door de verschillende Vredesorganisaties een jaarlijkse Vredesweek georganiseerd rond 21 september, de Internationale Dag van de Vrede. In Middelburg is het al decennialang de traditie dat er door de Raad van Kerken Middelburg e.o. op de zondag in de Vredesweek een viering wordt georganiseerd met aandacht voor Vrede.

Dit jaar wordt deze Vredesviering gehouden op zondagavond 22 september in de Doopsgezinde Kerk (Mennonite) om 19.30 uur. Er is medewerking van diverse christelijke gemeenschappen uit Middelburg e.o. en ook het Humanistisch Verbond werkt er aan mee. Het thema is ‘Vrede verbindt over grenzen’. Naast een Bijbellezing zal ook het verhaal over de Bijbelse aartsengel Michaël verteld worden door Chantal Minnaard, over het gevecht tussen goed en kwaad. Dit gevecht zal door Roseline van Luijk in een dans worden verbeeld. Vertegenwoordigers van de verschillende kerken zullen teksten uitspreken. Kinderen van diverse kindernevendiensten brengen een ketting van getekende vredesvlaggetjes mee en hangen deze op. Kinderen zijn dan ook van harte welkom bij deze viering ! Ook muziek is er volop. Het Moluks Koor ‘Sion’ uit Middelburg zingt verschillende vredesliederen en Ingrid Borger zal een paar mooie solonummers over vrede vertolken. Tijdens de voorbeden is het mogelijk om een kaarsje aan te steken voor vrede, in een grote kaarsenboom.

Het geheel wordt een prachtige Vredesviering voor de stad Middelburg. Vind je vrede in het groot en in het klein belangrijk? Kom dan naar deze Vredesviering !

Categorieën: