Datum: 18 september 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: St Jacobskerk, Oude Markt 2, 4381 HK Vlissingen

Openingsbijeenkomst 18 september 14.00 uur in de Sint Jacobskerk, Vlissingen:

De Vredesweek wordt geopend door burgemeester Bas van den Tillaar. Aansluitend zal oud burgemeester Letty Demmers, voorzitter van Stichting Wereldvredesvlam Vlissingen ingaan op het doel en de betekenis van de wereldvredesvlam.

Dit jaar wordt herdacht dat 70 jaar geleden Molukkers naar Nederland kwamen. De heer Bob Latuheru van Stichting Stedeband Vlissingen-Ambon verzorgt een inleiding over de relatie tussen Ambon en Vlissingen en de betekenis die dat heeft voor de multiculturele samenleving ter plaatse. Het verleden trekt haar sporen in het heden. In dat kader laten Anneloes en Siegfried Steglich in woord en beeld zien hoe de geschiedenis van de Sint Jacobskerk is verweven met de stad en dat de periode van slavenhandel en kolonialisme niet geruisloos aan de kerk voorbij is gegaan.

De openingsbijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door Jos Vogel (orgel) en Esra Jonckman (fluit) De kerk is open van 13.30 tot 16.00 uur, er zijn tafels met informatie over de vredesweek. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Categorieën: